آقارضا فتوحی در گفتگو با مهر گفت: در سال گذشته توسعه باغات دیم در اراضی شیبدارو کم بازده در سطح 17 هزار و 800 هکتارصورت گرفت که شامل توسعه باغات دیم انگور در سطح 7 هزارو 920 هکتار، بادام 4 هزار و 575 هکتار، انجیر 760 هکتار، زیتون 2 هزار و520 هکتار، فندق 205 هکتار بوده است.
مدیرکل امور میوه های باغبانی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: پیش بینی می شود توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار و کم بازده در سالجاری به بیش از70 هزارهکتار افزایش یابد که این میزان 3 تا 4 برابر سال گذشته است.
وی اعلام کرد: توسعه و احداث باغات دیم در برنامه پنجم تا 700هزارهکتار پیش بینی شده و این اقدام در استانهای فارس، چهارمحال و بختیاری، اردبیل و کرمانشاه اجرایی می شود.
فتوحی اظهارداشت: عملیات اجرای استفاده بهینه از منابع آب و خاک و توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار و کم بازده از سال گذشته آغاز شده و در برنامه پنجم نیز ادامه می یابد.
جهت گیری در زیربخش باغبانی
وی با تاکید براصلاح و جایگزینی باغات سنتی به منظور اقتصادی کردن تولید و ورود تکنیکهای نو در بخش باغبانی افزود: استقرار نظام مدیریت پس از برداشت، توسعه باغات در اراضی شیبدار، توسعه مکانیزاسیون در باغات به منظور کاهش هزینه های تولید، ایجاد و توسعه صنایع فرآوری و بسته بندی محصولات باغبانی در سالجاری در دستورکار قرار دارد.
مدیرکل امور میوه های باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه تشکلهای صنفی و تخصصی در بخش باغبانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایجاد تشکل باغبانی انگور، پسته و خرما پیگیری و دنبال می شود.
ایجاد کانونهای علمی در محصولات باغی
وی از تشکیل کانونهای علمی درمحصولات تخصصی خبر داد و گفت: در حال حاضر کانون علمی-نخصصی توت فرنگی و خرما در کشور تشکیل شده و ایجاد این کانونها برای مابقی محصولات باغی نیز در دست اقدام است.
توزیع 40 میلیون اصله نهال یارانه دار
فتوحی با بیان اینکه در سالجاری بحث ارقام تجاری و بازارپسندی و ارزش غذایی میوه ها به طور جدی دنبال می شود، افزود: به منظور تامین نهالهای یارانه دار در جهت توسعه فعالیتهای باغبانی برنامه ریزیهای لازم به عمل آمده و پیش بینی می شود 40 میلیون اصله نهال یارانه دار امسال توزیع شود.
وی با اشاره به اصلاح، احیاء، حذف و جایگزینی باغات سنتی در سالجاری افزود: به منظور تولید پایدار در محصولات باغبانی، امر حفاظت و استفاده بهینه از منابع آبی و خاکی در دستور کار قرار دارد، ضمن اینکه برای توسعه باغات در اراضی شیبدارو تولید محصولات سالم و ارگانیک دربخش باغبانی برنامه ریزیهای لازم به عمل آمده، همچنین استفاده از دانش بومی و بهره وری از ذخایر ژنتیکی مورد توجه است.
مدیرکل امور میوه های باغبانی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: در سالجاری استقرار مدیریت فنی GAP ( دستورالعمل عملیات زراعی مناسب) در مراحل تولید مزارع و باغات همچنین استقرار سیستمهای مدیریت کیفیت و استاندارسازی در باغات دنبال می شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضربه منظور استقرارمدیریت فنی GAP دستورالعملها به خصوص برای انگور، کشمش خرما، سیب و مرکبات تهیبه شده است.
فتوحی با بیان اینکه بیشتر محصولات باغی دارای برنامه راهبردی هستند افزود: برای کلیه محصولات باغی از جمله پسته، خرما، انگور، انار ومرکبات سند راهبردی تهیه شده است که بر اساس آن برنامه ریزی تولید انجام می شود.
نظر شما